1.4.12

| milanomat |


Cantina della Vettra, en underbar liten restaurang där vi åt middag två kvällar

Vi åt bland annat Kronärtsskockshjärtsfoundant med Peccorinocreme (ser kanske inte så gott ut, men jag lovar, det var underbart)

och en pumpa & anklevercremebrûlé

Vi åt så klart en massa Salume också, Tryffelmortadella, Salami, Coppa & Parmaskinka med friterat bröd som man bara inte fick nog av!

 Vi åt lunch på Óbikà, en Mozzarellabar som ligger i det mysiga området Brera, där serverar dom Mozzarella i alla olika former

Vi delade på rökt Mozzarella med grillade Kronärtsskockshjärtan

och Stracciatella di Buffala med blandade charkisar

Det här inlägget är helt klart till er alla som är lika fascinerade av mat som jag är!
Jag älskar mat, vill alltid höra vad folk har ätit när dom varit borta på middag och ska jag själv ut och äta så älskar jag att lusläsa menyn redan innan jag ens har kommit till restaurangen.
Så hur fantastiskt är det inte att komma till Milano och allt, precis allt, vi åt var helt underbart! Jag älskar spansk mat, men jag måste säga att italiensk mat slår det spanska köket med hästlängder. 

Färska bär med lite mjölk och socker

Italiensk pizza...mmm
Hur enkelt som helst, bara tomatsås, massa mozzarella och Karljohansvamp

Pasta Vongole med rökt löjrom

Om ni ska till Milano, gå till Convivium & ät middag, ser ganska tjusigt ut och när vi kom dit hamnade vi bredvid ett sällskap som hade halva ryska guldreserven på sig, men det var supermat & härlig stämning

Många barer vi var på hade världens bästa AW. För ca 10 euro fick vi ett glas rött, en öl och hur mycket mat från barbuffén som man ville. Det fanns foccacia, charkisar, pastarätter, små sallader, pizzaslices och hel del efterrättsgrejjer.

Och så drack vi vin (haha, som om vi inte skulle det). På ett ställe hittade vi ett av Christians favoritviner Brunello di Montalcino. Här hemma får man nog betala en tuss för det ute på restaurang, där kostade det mindre än halva priset! Generellt måste jag säga att det var extremt prisvärt, både mat & vin, speciellt med tanke på kvaliteten på råvarorna.

♥ ÄLSKA ITALIEN ♥

6 kommentarer:

Sandra sa...

Gudars så härligt! Vilket superhärligt matinlägg. Jag älskar också att prata om mat, läsa om mat och titta på mat. Läser också menyerna innan jag går ut och äter. Det är ju halva nöjet ;)
Blir lite sugen på att besöka Milano. Men vi börjar med Rom. Man bara måste älska Italien!

Prinsessan sa...

Jag vill jättegärna åka till Rom, ser fram mot att läsa om det när ni har varit där!

kalaslotta i usa sa...

Åh jag håller med, älska Italien och älska mat.

Jag är som galen i Italiensk mat, tror att det beror på att de lagar sin mat med hjärtat. De har passion för mat som inget annat folk har (allra minst det folk jag lever nära, amerikanerna..de skyfflar in vilken skit som helst bara det går fort!)

Underbart med tips på krogar, vi planerar en resa antingen i sommar bara jag och maken eller nästa sportlov med hela familjen..mmm

Vongole m rökt löjrom lät sjukt gott..

KRamen

Unknown sa...

MmmMmmmmm!
Italiensk mat, maj gad liksom. Bästa bästa!
All mat som lagas med kärlek.
Och vinerna. OHLALA!
Länge sedan vi var i Italien nu. Men snart kanske!
Hoppas!

Stor kram fina du!

Anonym sa...

Det ser så sjukt gott ut.

Puss S

Anonym sa...

Man blir hungrig när man ser all god mat!