28.1.10

✭ ring ✭

En alla♥present kanske?


Ring från Maison Martin Margiela

✭ snö ✭

Jag fattar piken, vi har alla tjatat om att vi vill för en gångs skull ha en vit vinter och vi fick vad vi bad om..extra allt. Men nu är i alla fall jag nöjd. Så please, ingen mer snö. Inga mer hårda vindar. Inga mer oplogade vägar. Inga mer inställda flygplan på grund av väder. Ingen mer snö.

26.1.10

✭ veckan som kommer ✭

Denna vecka har jag ett tight körschema:

Onsdag: Ellipskliniken för hudvårdskonsultation + lunch på Tures + träna
Torsdag: jobba + träna
Fredag: jobba + bio
Lördag: fixa håret (funderar på att gå all in och köra lite mörkare slingor denna gång) + utgång med middag
Söndag: Dop

24.1.10

✭ åh vilket party ✭

Mammas supergoda småsmörgåsar och Smulans krämiga kladdkaka skymtar i bakgrunden 

Olivia hittar den perfekta sovplatsen till nallen

Hela släkten (den är inte större än så här)

Olivia beundrar mormors nya fina armband

Fina barnen (det är inte lätt att få med alla på samma bild)


Mamma på Lyckohjulet 1990
 

Hela släkten (ja, den lilla som finns kvar) träffades hos mamma för att fira hennes födelsedag. Vi åt massa goda småsmörgåsar, Smulans supersmarriga kladdkaka och firade med att titta på två filmer. Den första var ett avsnitt från Lyckohjulet, när mamma var med och drog hem storvinsten. Jag kommer fortfarande ihåg hur coolt det var att min mamma var med på tv och hur nöjd jag var att få en ny tv och video.
Den andra filmen kan vi tacka vår smarta morfar för.
När han fortfarande levde samlade han ihop alla filmer som finns på släkten och lät klippa ihop alla snuttar till en film. Jag tror att dom första snuttarna var från kanske 1940-talet och där i ett svartvitt blurr utan ljud kunde man skymta min mormors föräldrar och min mormor och morfar när dom var nyförlovade.
Sen fortsatte filmen fram i tiden i en rasande fart, somrar i Falkenberg när min mamma var liten, resor till Åre (det fanns bara en lift på den tiden)  både min moster och min mammas bröllop (sköna polisonger våra pappor hade) och fram till när mina kusiner var små.

Eftersom en del av dom som är med i filmen inte finns med oss längre och fortfarande är djupt saknade, var det med lika stora delar glädje som sorg som vi såg filmen.
Men jag tror att vi alla är mycket tacksamma mot vår fina och kloka morfar.

✭ snacks ✭

I torsdags hade vi svärmor & Tommie på middag och till förrätt åt vi Crostini med Tapenade och anklevermousse. Det är verkligen min nya favorit, skulle kunna äta det varje dag. Och med tanke på att vi har ganska mycket kvar, så är risken stor att jag gör som jag brukar.
Äter det varje dag tills jag inte ens kan känna lukten av det utan att må illa.

Jag har hört att det kallas att föräta sig och det är jag grymt duktig på.

✭ birthday party ✭

Idag ska vi till mamma och fira hennes födelsedag, jag hoppas hon blir glad för sin present. Det kommer bli ett ösigt party med tanke på att det är 7 vilda barn som kommer.

22.1.10

✭ cosa nostra ✭

Vi är inne i värsta seriebonanzan, men när man har välja mellan Rachel Ray & Days of our life så blir resultatet ganska självklart, eller hur?
Just nu kollar vi Sopranos och jag har en liten (alltså pytteliten) crush på alla maffiakillar i New Jersey, men en sak som slår mig är likheten med typ alla i "Real housewifes of New Jersey". 
För egentligen, vem betalar en möbelleverans som går på över 100 000 dollar med cash?


Fredagsmiddagen bestod av uräcklig hamburgare från Presto (korvmojjen på ön), hade för mig att dom var goda? 
I vilket fall som helst jobbar jag imorgon, men är ledig på söndag , så lördag får väl vara min fredagsmysdag och har jag tur kanske min fina man lagar något gott till mig? Christian du vet väl att jag älskar dig mest ♥?

21.1.10

✭ mammis b-day ✭



E T T  S T O R T  G R A T T I S  F I N A  M A M M A ♥

20.1.10

✭ special treatment ✭

Det är sånt här som får en att friskna till..lite i alla fall.

Gå in på Eniro och sök på Åsögatan 176.
Klicka på Gatuvy och klicka er till huset mitt emot (det röda), kolla in andra våningen på det huset och zooma.

Hur roligt?

19.1.10

✭ sick as hell ✭

Här hemma är vi supersjuka, Christian och jag ligger skavfötter i soffan och slåss om filtar och täcken. Vi har fått allt från ont i huvudet och feber till illamående och hosta, jag trodde verkligen att jag var frisk nog att gå utanför dörren i helgen, men ack vad jag bedrog mig.
Så.. nu blir det en liten paus tills mina krafter är tillbaka.

17.1.10

✭ the vampire diaries ✭

Om ni behöver tips på nya fräscha vampyrer, kan jag rekommendera "The Vampire Diaries", den är grymt beroendeframkallande.

✭ planering & söndagsmys ✭

Efter en lång frukost med min sjuka man (stackare) och ett avsnitt av Sopranos, så kände jag att jag var tvungen att komma ut lite, trots att jag inte känner mig helt hundra. För att inte börja klättra på väggarna tryckte jag i mig div. piller och mötte mina systrar och Olivia för en snabbrepa på stan (känns ganska utplockat på alla reor) och lite söndagsmys på Mocco.
Fina Erika dök också upp, vi pratade vänskap, dop och började så smått planera för sommaren. Jag tror vi alla behöver en dos av sol, salta bad och sand mellan våra tår. Om våra planer går i lås blir det iaf en grym sommar att se fram mot.

✭ orkidé ✭

En annan favoritblomma är orkidé och tur är det, för det verkar vara den enda blomman som klarar sig i vårt sovrum. Och man kan väl säga att dom klarar sig bättre än bra, dom växer som ogräs och blommar som sjutton. Helt underbart vackra!

16.1.10

✭ erika & maria ✭

Här är mina fina tjejer från jobbet och trots en ganska stor åldersskillnad älskar jag dom. 

✭ le boeuf ✭

Efter att ha legat däckad i ett par dagar så kände jag att jag var tvungen att få lite luft, så idag åkte vi in till stan och byta lite födelsedagspresenter. Vi passade även på att ta varsin lammkorv med surkål och stark sås (så sjukt gott). Sen åkte vi förbi min syster på en kaffe, där var dom lika sjuka som jag har varit.

I kväll lagar Christian boeuf bourgignon till mig, hur gott? 


Idag kan jag ha ätit den bästa bourgignonen någonsin, Christian du är bäst ♥

14.1.10

✭ fleurs ✭

Tulpaner är några av mina favoritblommor, finns det något vackrare än en stor bukett med tulpaner i alla färger?

11.1.10

✭ it's my birthday, we gonna party ✭

Dukade mitt finaste

Mina fina systrar


Middagen ur Olivias perspektiv

Jag & mammi

Olivia gjorde en räd i min garderob. Resultatet blev fantastiskt, trots att hon hade det lite körigt med armbandet

Vi hann även med lite super mario

Jag har haft en superbra födelsedagshelg (fest i dagarna tre), i lördags körde jag lite afternon thé för mina tjejer, i söndags sjöng min man det vackraste och serverade frukost på sängen. Tack mitt hjärta, du är mitt allt.
Ikväll har jag haft min familj på middag, fick fina presenter, vi åt massa god mat och underhållningen var perfekt i form av Olivia som sjöng, hade mannekänguppvisning och bara var helt underbar.
Tack familjen för att ni finns! 

9.1.10

✭ cupcakes ✭

Jag har hört att när man ska laga mat eller baka gäller det att vara välorganiserad.

Och försöka att inte stöka ner så mycket.

Och köpa elvisp om man inte har någon.

Och köpa strössel som redan är färgseparerade.



Christian sa att han aldrig har sett mig stå i köket så länge under samma dag.

7.1.10

✭ keep your fingers crossed ✭


Imorgon hade jag tänkt ge mig på något som egentligen ligger på Christians bord, nämligen att baka. Med lite tur så kan vi hoppas att det blir något liknande som när proffsen bakar, men då får ni nog hålla tummarna. Hårt. Alltså jättejättehårt.
Bilden är lånad från rdudrive.wordpress.com

6.1.10

✭ happy feet ✭

Efter ännu en tung dag på jobbet är min önskan större än någonsin att få vila mina fötter i kritvit, ljummen sand, läka min kropp i turkost hav och värma mitt ansikte i solen.
Jag gör vad som helst för att få vara där.

5.1.10

✭ hollywooddöden ✭

Så har ytterligare en kändis dött av Hollywooddöden.
Jag tycker att det sjukt med dessa människor som har "allt",  dvs fame and fortune och ändå knaprar dom piller som vi andra knaprar vitamintabletter.
I Hollywood behöver du inte mat och husrum, nä det räcker med ett par matstörningar och ett par sjyssta recept så är du hetast i stan.
Hollywood måste vara världens mest överskattade ställe.

✭ HM ✭

Vilka fantastiska klänningar!
I slutet av mars kommer HM ut med en helt ekologisk kollektion, det ligger väl verkligen helt rätt i tiden!
Och döma av detta smakprov lär den sälja i samma snabba takt som bubblet öppnades på nyår.

4.1.10

✭ entourage ✭


Den bästa serien ever är förmodligen entourage (fast jag gillar ju True Blood, Californication och ska ge Sopranos och Nip/tuck en chans, så antagligen överdriver jag lite). Efter ha snittat på 5x25 underbara minuter per dag med Mr Gold sen julafton känns det onekligen ganska tomt ikväll på tv-fronten.
Jag kanske ska köpa Sopranosboxen idag ändå?

2.1.10

✭ playday ✭

Idag ska jag äta lunch med mina tjejer Anna och Sarah med respektive på Sturehof. Som ni alla vet så flyger tiden iväg, jag har inte träffat Sarah sen hon gifte sig i NY! Kanske kan fira med ett glas bubbel i efterskott?

1.1.10

✭ newyearseve2009 ✭





Nyårsafton 2009 var nog den mysigaste nyårsafton på länge. Den spenderades med fina vänner och systrar hos Erika & Jonas i deras superfina våning. Dukningen gick i guld och vitt, lika glammigt som nyårsafton ska vara. Vi passade även på att fira Carro i efterskott.
Skaldjur och löjrom, helstekt oxfilé och supergod philadelphiaglasstårta med champange och vin tillsammans med en massa roliga minnen gjorde hela kvällen.

Tack fina Erika & Jonas för en fantastisk kväll

✭ lovely day ✭

2009's kallaste dag var nog dagen innan nyårsafton, det glänste och gnistrade i luften som diamanter av all snö och is. Fantastiskt vackert men fasen vad kallt!